05 март 2006

ЧАЛГАТА Е ВИРУС, КОЙТО СЕ ЛЕКУВА С ДЖАЗ


Графичният дизайнер Тодор Узунов, автор на джаз проекта "Стена на славата", се обяви срещу "чалгата, пренесена в културното ни пространство".
Но за какво става дума всъщност - за книгата на една българска "звезда". И не само - и за едно кибритче, размножено в тираж 15 000.
" От лицевата страна на кибрита те гледа предизвикателната физиономия на "Краля на родния попфолк" и не само той ? гледа те и неговият "следоперационен" полов орган в цялото си достолепие. Шок!"
"Може да е закъснял, но е навременен протест. Единственото, което искам, е да накарам хората да се замислят. Защото, ако нещо се случва, то е, защото ние го позволяваме. Отправям апела си не към държавниците, защото и тях ние сме ги избрали, отправям го към всички нас."
Авторът на протеста, който се съмнява, че все пак е възможно кибритът да не бъде разпространен, а само да се вдигне шум около него, е уведомил за действията си президента Георги Първанов, Комисията по култура към Народното събрание, Министерството на образованието и науката, както и всички национални медии.
Източник: НетИнфо
Абсолютно съм съгласен с автора. Който иска, нека слуша чалга, на мен не ми пречи. Но когато се стигне до там, че тя се превръща в основно културно събитие, и то в порно вариант... Малко ми се вижда прекалено. Но всъщност това си е една от поредните PR акции, имащи за цел да напълнят джобовете на кандидат-депутата(към 1 млн. била изчислена печалбата), чийто подобен на кибритчето плакат бе свален от пл. Васил Левски .

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво на Тодор Узунов за това нещо!Замисли се колко хора са го правили публично - говоря за протест, а не за приказки? Николко! А иначе много се тупаме, че мразим чалгата, че ни вреди и т. н. Докато не започнем явно и открито да протестираме за всичко, което смятаме за нередно, няма да се оправим!